Frasiga rårakor med löjrom och rödlök - Dinadrycker

Frasiga rårakor med löjrom och rödlök

Rårakor som toppas med löjrom, smetana, hackad rödlök och räka. Enkelt att göra och smakar himmelskt gott!

För 4 personer behöver du:

  • 7 mjöliga potatisar
  • 160 g löjrom eller valfri rom
  • 3 rödlökar finhackade
  • 1 tsk salt
  • Skalade räkor
  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk smör
  • 4 dillkvistar
  • 4 klyftor citron
  • Nymalen peppar

Så här gör du:

  1. Skala potatisen och riv på den grova sidan av rivjärnet. Salta och krama ut, stek i olja och smör på medeltemperatur, på båda sidor, tills den blir frasig och får en gyllenbrun färg.
  2. Hacka löken fint.
  3. Fördela ut löjrom, rödlök och smetana på varje råraka (en klick av varje), avsluta med en räka.
  4. Dra ett drag med pepparkvarnen över varje råraka och garnera med en dillkvist och en skiva citron.

Beställ dryck:

Nicolas Brobergière Cuvée Rosé

Bubbel • 750 ml • 12% • Frankrike

Nu lanseras en rykande färsk nyhet i beställningssortimentet - champagnen som trotsar alla prishöjningar! För plånboksvänliga 258 kr är detta ett vin med imponerande kvalitet i förhållande till priset. Nu behöver det med andra ord inte kosta skjortan att njuta av ett elegant glas bubbel!

258 kr

Till drycken