Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerat fläsk - Dinadrycker

Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerat fläsk

Saftigt fläskkött, fluffiga buns och en marinad som fullkomligt sprudlar av kryddor och smaker!

För 4 personer behöver du:

  • 400 g fläskkarré
  • 4 klyftor vitlök
  • 10 cm ingefära
  • 1 dl soja
  • 1 salladskål
  • 2 morötter
  • 100 g mungbönor (färska)
  • 1 dl kimchi base
  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk hoisinsås
  • BUNS: 5 dl vetemjöl special 3 tsk torrjäst 2 msk strösocker 0,5 tsk salt 2 krm bakpulver 2 dl vatten 0,5 dl matolja

Så här gör du:

  1. För att göra bunsen blandar du alla torra ingredienser med vatten och matolja. Har du en degblandare använd den. Annars arbeta degen med dina händer.
  2. Blanda i ca 10 minuter och låt sedan jäsa kallt i ca 30 minuter.
  3. Forma bullar och kavla ut.
  4. Ånga ca 10 minuter i ångkokare eller ugn.
  5. Hacka vitlök och ingefära och blanda med soja.
  6. Marinera köttet i sojablandningen och stek tills gyllene.
  7. Tillaga sedan köttet i ugn på 170° till en innertemperatur på ca 75°.
  8. Ta ut köttet och låt vila några minuter. Skiva sedan upp det tunt till servering.
  9. Strimla kål och morötter och ångkoka ca 4 minuter tillsammans med mungbönorna.
  10. Kyl ned grönsakerna och blanda med kimchi base.
  11. Hyvla gurka tunt och marinera i risvinäger.
  12. Blanda upp fläskköttet med hoisinsås och värm innan servering.
  13. Sätt ihop dina buns och njut!

Beställ dryck:

Yoko Pinot Noir Organic

Rött • 750 ml • 13% • Tyskland • 0,5 g/100 ml

Detta hyllade röda vin kommer från tyska Rheinhessen, en region där det svala klimatet lämpar sig utmärkt för odling av pinot noir. Ett mycket matvänligt vin som passar perfekt till en ljuvlig toast med smörstekta kantareller - receptet hittar du längre ner på sidan. Inte nog med att vinet är gjort på en av världens mest populära druvor, det är dessutom ekologiskt!

129 kr

Till drycken