Kyckling ”Pot au feu” Languedoc - Dinadrycker

Kyckling ”Pot au feu” Languedoc

Då grytan innehåller syra från både vin och dijon, möter den upp syran i denna friska sauvignon blanc och lyfter fram fruktigheten på ett utmärkt vis!

För 4 personer behöver du:

  • 800 g kycklinglårfiléer
  • 2 morötter, skalade i bitar
  • 150 g champinjoner, stekta
  • 100 g haricots verts
  • 200 g spetskål
  • 300 g kokt potatis
  • 2 gula lökar, i bitar
  • 100 g rädisor, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ liter kycklingbuljong
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • Basilika
  • 1 msk hackad gräslök
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Så här gör du:

  1. Stek kycklingen i olivolja i en stor gryta. Tillsätt lök, vitlök, morötter, potatis, timjan och lagerblad och stek någon minut. Tillsätt sedan vitt vin och buljong och låt koka in ca 10 min.
  2. Tillsätt spetskål, haricots verts, svamp, senap och grädde. Koka ihop med grädden i ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering, tillsätt rädisor, gräslök och toppa med basilika och servera med ett gott surdegsbröd.

Beställ dryck:

Abbotts & Delaunay Sauvignon Blanc

Vitt • 750 ml • 12,5% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Frisk och aromatisk sauvignon blanc med generös doft och smak av citrus, passionsfrukt, honung samt en örtig ton av svartvinbärsblad. Utmärkt att servera väl kyld som aperitif eller att matcha till fisk och skaldjur, fräscha sallader eller rätter av ljust kött. Flaskan finns i beställningssortimentet och kan enkelt beställas till din lokala butik!

99 kr

Till drycken