Lammracks med tomatrisotto, semitorkade körsbärstomater, rostad schalottenlök och rosmarin! - Dinadrycker

Lammracks med tomatrisotto, semitorkade körsbärstomater, rostad schalottenlök och rosmarin!

Saftigt, mört och fullpackad med en massa god smak!

För 4 personer behöver du:

  • 1 kg Lammracks
  • Avorioris för 4 personer (vi använde Risentas)
  • 2 dl vitt vin
  • 6–7 dl kycklingbuljong (från tärning)
  • 3 schalottenlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkselleris
  • 20 körsbärstomater
  • 1 kruka rosmarin
  • 2–3 dl riven parmesanost
  • 2 msk tomatpuré
  • Smör att steka i
  • Olivolja att steka i

Så här gör du:

  1. Klyv körsbärstomaterna i halvor och skiva schalottenlök grovt och lägg allt på en ugnsplåt. Rissla över olivolja och salt och massera in det. Baka i ugn på 100°C i två timmar. Spara till senare.
  2. I en oljad stekpanna adderar du hackad schalottenlök, vitlök och fänkål som du låter svetta i några minuter. Häll i riset och låta svetta i ytterligare några minuter. Addera tomatpurén och låt steka i en eller ett par minuter. Häll i det vita vinet och låt koka i några minuter innandu häller ner kycklingbuljongen och sänker värmen. Var femte minut adderar du ytterligare buljong och rör om. Repetera detta tills riset är nästan färdigkokt. Häll i en extra skvätt buljong, en stor klick smör och en massa parmesan. Häll ner merparten av de semitorkade tomaterna och löken. Spara resten till garnering. Salta efter eget tycke.
  3. Rensa köttet från senor och torka det med hushållspapper. Salt och stek hela raden i en panna med smör, olja, vitlöksklyftor och färsk rosmarin till köttet fått en fin färg. Lägg köttet i en ugnsäker form och låt stå i ugnen på 150°C tills innertemperaturen nått 58°C. Låt vila i 15 minuter innan du skär upp det.
  4. Sprinkla köttet med flingsalt innan du lägger upp det på en tallrik med resten av godsakerna. Garnera med en kvist färsk rosmarin!

Beställ dryck:

Bonpas Vieilles Vignes 50ans

Rött • 750 ml • 14,5% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Druvorna till detta kritikerrosade vin har vuxit på vinstockar som är hela 50 år gamla. Äldre stockar producerar färre druvor, vilket ger en mer koncentrerad druvmust. Resultatet är ett djupt, smakrikt och mustigt rött vin som passar perfekt till säsongens rustika mat, där smakrika rätter av lamm, vilt, nöt och svamp är givna val - gärna grytor. Flaskan finns i Systembolagets beställningssortiment!

139 kr

Till drycken