Underbart god och het pappardelle! - Dinadrycker

Underbart god och het pappardelle!

För er som inte testat Nduja så har ni har verkligen missat något. En het, bredbar korv med mycket chili och smak. När man steker den i pannan smälter den och ger tomatsåsen en fantastiskt fin hetta och karaktär. Den heta korven tillsammans med mild och gräddig stracciatella, söta fikon och örtiga brödsmulor är en underbar smakkombination!

För 4 personer behöver du:

  • 400 gr pappardellepasta
  • 2 burkar San Marzano tomater (eller liknande)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälkselleri
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Ca 50–80 gr Nduja (eller färsk salsiccia-korv utan skinn)
  • 4 skivor toast
  • Ca 100 gr stracciatella (eller 2 st buffelmozzarella)
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka persilja
  • 2 st färska fikon
  • Smör att steka i

Så här gör du:

  1. Lägg en stor klick Nduja (eller salsicciafärs) i en stekpanna och låt steka i några minuter. Addera hackad lök, vitlök och selleri och stek i ytterligare några minuter. Häll på vitt vin, vatten och San Marzanotomater. Låt sjuda i 20–30 minuter. Addera de färska örterna.
  2. Mixa brödet till smulor och stek i rikligt med smör tills gyllene. När 3 minuter återstår adderar du hackad persilja och salt.
  3. Koka valfri pasta, i detta fall pappardelle, häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Toppa med färska fikon, stracciatella (eller buffelmozzarella), brödsmulorna och det sista av örterna. Helt underbart!

Beställ dryck:

Bollo Sangiovese

Rött • 750 ml • 13,5% • Italien • 0,3 g/100 ml

Vinet är fylligt med välbalanserade ekfatstoner och mjuka tanniner. Den friska syran bidrar till ett långt härligt avslut som bjuder på en mild pepprighet. Servera Bollo till alla typer av pastarätter eller njut helt på egen hand.

119 kr

Till drycken